Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Члени Європейського комітету регіонів закликали звільнити полонених українських мерів і старост

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
29.02.2024

Президент Європейського комітету регіонів Васко Алвес КОРДЕЙРО, член Європейського комітету регіонів та голова Робочої групи з питань України Александра ДУЛЬКЕВИЧ, член Європейського комітету регіонів та член Робочої групи з питань України Нііна РАТІЛАЙНЕН, член Європейського комітету регіонів Ольгерд ГЕБЛЕВИЧ, члени Європейського комітету регіонів Владислав ОРТИЛЬ та Крістоф РУАН, у співпраці з Асоціацією міст України закликали звільнити всіх українських мерів і старост, які були викрадені російськими військовими, захищаючи свої громади.

Нагадаємо, що міський голова Голопристанської міської територіальної громади Херсонської області ОЛЕКСАНДР БАБИЧ вже майже два роки знаходиться в полоні – 28 березня 2022 року очільника, справжнього патріота своєї країни, цинічно викрали прямо з дому окупанти-терористи, він і досі знаходиться в полоні рф під психічним та фізичним тиском.

«Європейський комітет регіонів закликає негайно звільнити всіх викрадених українських мерів. Регіони та міста Європи солідарні з Україною, за її суверенітет і територіальну цілісність», – заявив Васко Алвес КОРДЕЙРО.

«Цей жах війни має закінчитися якнайшвидше. Нехай живе вільна Україна і безпечна Європа», – зазначила Александра ДУЛЬКЕВИЧ.

«Напад на українського мера – це напад на всіх мерів у Європі», – підкреслив Крістоф РУАН.

«Продовжуючи злочинну війну проти України, Росія не цурається жодних злочинів. Викрадення та утримання в полоні мирних жителів, у тому числі представників місцевої влади, є однією з її жорстоких і протиправних спроб зламати стійку українську націю. Світ вимагає їхнього звільнення. Ми підтримуємо тебе, Україно», – заявив Ольгерд ГЕБЛЕВИЧ.

«Як місцеві та регіональні урядовці вільної Європи, ми закликаємо до звільнення всіх заручників і політичних в’язнів. Викрадення українських мерів під час виконання службових обов’язків – це ще одне безсоромне порушення прав людини путінськими агресорами», – зазначив Владислав ОРТИЛЬ.

«Разом з Асоціацією міст України ми закликаємо їх негайно звільнити та безпечно повернути у свої міста, селища та села», – зазначено в LinkedIn Європейського комітету регіонів.

Джерело: Представництво України при ЄС та Асоціація міст України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше