Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Змова “слуг народу”: Антимонопольний комітет розпочав перевірку придбання “Геройського солезаводу”

Сьогодення
09.02.2022

Антимонопольний комітет України розпочав дослідження щодо дотримання законодавства під час продажу майна держпідприємства “Геройське дослідно-промислове підприємство”. Про це повідомили в ГО “Громадська ініціатива дій”. Підставою для початку перевірки стала заява громадської організації. 

“Як відомо зі ЗМІ та аналізу реєстрів, за фірмами, що брали участь в торгах стоїть нардеп Олексій Ковальов, який впливає на діяльність ДП, а на пов’язану з ним фірму накладені санкції РНБОУ. Ми просили дати оцінку фактам, які можуть свідчити про узгоджені дій між учасниками електронних аукціонів щодо продажу майна цього ДП”, – заявили в “Громадській ініціативі дій”. 

Як зазначили в громадській організації, переможець аукціону ТОВ “Грин-груп” та конкурент ТОВ “Вега-Х” – пов’язані між собою компанії, якими володіють люди з бізнес-оточення народного депутата від “Слуги народу” Олексія Ковальова. 

“Узгодженість дій між учасниками прослідковувалася і під час першого електронного аукціону 22.10.2021р. Тоді ПП «ЛК-АГРО» (42336087) запропонувала найвищу ціну в 45 000 0000 грн., що на  1 грн. більше, аніж  ТОВ «НЕОНТ ЛТД» (42183416). Але договір не був підписаний і аукціон було зірвано. Уповноваженою особою та засновником ТОВ «НЕОНТ ЛТД» значиться вище згаданий Денис Дорофеєв. Спільна координація дій двох фірм, серед іншого, прослідковується і іншими зв’язками між засновниками, де виводиться на керівника ДП «Геройське ДПП» Дмитра Бухтріярова”, – заявили в ГО. 

Про махінації навколо Геройського солезаводу та компаніями з орбіти Ковальова написало видання “Наші гроші”. Під час першого аукціону експерти “Ліги антитрасту” відмітили що обидві фірми (ПП ЛК-Агро та ТОВ Неонт ЛТД) обрали для участі в торгах один і той самий електронний майданчик – ТОВ «Національна електронна біржа» та подавали документи, необхідні для участі в аукціоні, в один день і той самий час. Документи здавалось би різних фірм для участі були схожі в оформленні. Та платіжні доручення компаній свідчили про одночасну сплату гарантійного та реєстраційного внесків за участь в аукціоні.

“На момент аукціону власником та директором ТОВ «Грин-груп» став Сергій Бузукін з Голої Пристані. Це директор в ТОВ «Рибоводна ферма – Ювент», що належить брату нардепа «Слуги народа» – Юрію Ковальову. До речі, друге місце на аукціоні посіло та сама вищезгадана фірма «Вега-Х», власник якої нині бізнес-партнер Ковальова – Денис Дорофєєв”, – пише видання “Наші гроші”. 

Ми виявили також, що інші компанії, які приймали участь в торгах пов’язані між собою. Перший учасник другого аукціону – ТОВ “ІНВЕСТАЛЬФА ЛТД” належить депутату Голопристанської міськради від “Слуги народу” та бізнес-партнеру Олексія Ковальова Володимиру Трухану. Інший учасник торгів ТОВ “Морісоль” також, судячи з даних реєстрів, пов’язана також зі “Слугами народу”. Зокрема, з народним депутатом Павлом Павлішем та депутаткою Херсонської міськради Євгенією Бєлою. 

Також зв’язок є між парою інших учасників аукціону за Геройський солезавод – компаніями “ЛОРЕНС КРАФТ” та “Мелтен Інвестмент”. Обидві були зареєстровані в один день – 20 жовтня минулого року киянином Віталієм Третяком. 

Варто зазначити, що переможець торгів ТОВ “Грин-груп” досі не перерахувала 44 млн гривень Фонду держмайна. Оплата за Геройський солезавод очікується до 21 лютого.

Джерело: Newtime Херсон.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше