Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Місцеві бюджети Херсонщини отримали 5 мільярдів гривень

Податкова інформує
03.12.2021

Протягом січня – жовтня нинішнього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 5 млрд гривень податкових платежів. Як повідомив керівник Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, темп приросту до фактичних надходжень 2020 року складає майже 18%, що дорівнює 756,1 млн гривень додаткових коштів.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, який стабільно забезпечує дві третини місцевих бюджетів. З початку року 3,3 млрд гривень цього податку зараховано до місцевих бюджетів відповідних рівнів, а це на 20% більше, ніж у попередньому році. У грошовому еквіваленті додаткові надходження сягають майже 558 млн гривень.

Також до ТОП-3 податків, що формують скарбниці місцевих громад Херсонщини, увійшли: єдиний податок, якого сплачено 727,1 млн гривень (плюс до відповідного періоду 2020 року складає 77,6 млн гривень), та плата за землю із надходженнями в сумі 584,8 млн гривень, що на 42,5 млн гривень більше торішнього показника.

Варто додати, що фінансове забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень податкових платежів до бюджету. Відповідно в повноті їх сплати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби області й представники влади, а й всі мешканці територіальних громад.

Своєчасна сплата податкових зобов’язань дозволить зміцнити фінансову автономію громад і сприятиме соціально-економічному розвитку нашого регіону.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше