Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

19 лютого – День Державного Герба України

Привітання
19.02.2022

Сьогодні, 19 лютого, в Україні відзначається День Державного Герба. 30 років тому, 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила Тризуб як Малий Герб України, вважаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Це один із трьох державних символів нарівні з Гімном та Прапором.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого Роду та оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації.

Український Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності та процвітання, він відображає героїчне минуле і багату культурну спадщину, уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

Вітаю кожного мешканця Голопристанської МТГ із цим визначним днем! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні! Нехай це свято згуртує всіх нас, зміцнить високе почуття особистої відповідальності кожного жителя за сьогодення і майбутнє української землі.

Бажаю всім міцного здоров’я, щасливої долі, успіхів, добра, процвітання, миру та сімейного благополуччя!

Олександр БАБИЧ,
Голопристанський міський голова

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше